Methode

Learn to play the PANASJ way
 

PANASJ betekent lef hebben, iets met zwier doen. Dat is precies waar wij voor staan.
 

De PANASJ-methode is in 2005 ontwikkeld vanuit de gedachte dat kinderen in deze tijd te weinig gevarieerd bewegen. Kinderen die goed kunnen bewegen, zijn ook beter in staat om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.

Elke jeugdige speler krijgt bij PANASJ de kans basisvaardigheden, trucs en spectaculaire passeerbewegingen aan te leren. Omdat deze vaardigheden een automatisme worden, ontwikkelen de kinderen zich tot zelfverzekerde hockeyers voor wie overzicht een vanzelfsprekendheid is
 

Dat begint concreet met speelse oefeningen in de peuter- en kleuterleeftijd, waarbij een vader of moeder actief meedoet. In deze eerste fase werken we met veel kleurrijke materialen die zijn toegesneden op de leeftijd van het kind. Naarmate kinderen ouder worden, beweegt het programma met hen mee. 


PANASJ is in eerste instantie gericht op de individuele ontwikkeling van het kind. Mede daardoor is PANASJ de perfecte aanvulling op de reguliere trainingen van de hockeyclub. Inmiddels sporten er in heel Nederland wekelijks duizenden kinderen volgens de PANASJ-methode. In de praktijk zul je merken dat je na enkele wekelijkse sessies van een uur al flink vooruit bent gegaan. PANASJ-kinderen zullen de sportvelden veroveren als zelfverzekerde spelers, ongeacht het niveau waar zij uiteindelijk terecht komen


Skills badges 
Om de voortgang van elk kind individu te kunnen volgen en die voortgang te vieren, hebben wij het skills badge-systeem ontwikkeld.
Elke badgekleur staat voor de beheersing van bewegingen en vaardigheden, verdeeld over verschillende categorieën.
Elk kind dat de wekelijkse PANASJ-trainingen volgt, zal uiteraard in staat zijn aan het eind van het seizoen deze felbegeerde badge te halen op de lokale of landelijke skills badge day.

Groepen
De PANASJ-groepen worden ingedeeld op leeftijd (geboortejaar) en niveau. De groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen.
 

LESSEN IN DE ZAAL
De meeste tijd breng je bij ons in de zaal door. Die vormt een veilige , droge omgeving waarin je veel balcontact hebt en je vaardiger en sneller wordt. Het PANASJ-programma komt hierbij het beste tot zijn recht.

Muziek
In de PANASJ-methode is een belangrijke plaats ingeruimd voor swingende muziek. Muziek zet de mens niet alleen in beweging, maar activeert ook meer delen in de hersenen dan men voor mogelijk houdt. 


Grondleggers
De PANASJ-methode is uit passie ontstaan en ontwikkeld door Wouter von Brucken Fock (professioneel loop- en coördinatietrainer , sporthaptonoom en jeugdtrainer bij AJAX) en Nienke von Brucken Fock-Stolk (motorisch remedial teacher en pedagoog). Dat gebeurde met hulp van ex-topsporters, onder wie oud-hockey internationals Miranda van Grimbergen, Teun de Nooijer, Miek van Geenhuizen, Krijn Moens). viervoudig Olympisch sprinter Troy Douglas en hockeycoach Frank Dikmoet

 

De PANASJ methode blijft up to date doordat de grondleggers samenwerken met topsporters en trainers van verschillende disciplines. Daarnaast laten zij zich jaarlijks bijscholen door professionals werkzaam bij het instituut voor toegepaste neurowetenschappen, dat samenwerkt met de faculteit der gedrags en bewegingswetenschappen van de VU.

 

Panasj Den Haag
Tel: 06-83592025
Breitnerlaan 298
2596 HG Den Haag
administratie@panasj.eu
Terug naar boven